Министър Павлова, еврокомисарят Мария Габриел и евродепутатът Искра Михайлова ще

...
  Министър Павлова, еврокомисарят Мария Габриел и евродепутатът Искра Михайлова ще
Коментари Харесай

Вижте планираните за Деня на Европа събития

 

 

Министър Павлова, еврокомисарят Мария Габриел и евродепутатът Искра Михайлова ще предизвикат с въпроси младежите по какъв начин виждат бъдещето на Европейски Съюз

Зрелищно 3D мапинг шоу ще покаже върху фасадата на Министерския съвет къс филм за Европейската година на културното завещание

Пет впечатляващи събития ще се проведат в София на 9 май, Деня на Европа. Целта е празникът на Европейския съюз да бъде маркиран по изразителен метод, когато честваме единството и мира на Стария континент.

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел и ръководителят на Комисията по районно развиване в Европейския парламент Искра Михайлова ще предизвикат младежите на 9 май с въпроса по какъв начин виждат бъдещето на Европа и своето присъединяване в основаването му. Това ще се случи по време на гражданския разговор “Бъдещето на младите в цифрова Европа ”, който ще се организира в аулата на Софийския университет.

Студенти, учени, представители на неправителствения бранш, будни българи и всички съпричастни с цифровото бъдеще на Европейски Съюз ще могат да питат Павлова, Габриел и Михайлова по всички тематики, свързани с европейската интеграция и работата им в трите европейски институции, които показват.

Гражданският разговор, чиято тематика са целите на Българското председателство – бъдещето на Европа, младежите и цифровите умения, ще се предава онлайн в обществените мрежи.

Информационна галерия, отдадена на първото Българско председателство, провеждат в Деня на Европа евродепутатът Ева Майдел, Министерството за Българското председателство и Столичната община. Идеята на плана е посредством инфографики, диаграми и изображения на огромните пана да дава информация за самата институция – Съвет на Европейски Съюз, за ролята на България като негов ръководител и за дейностите, целите и политиките, които са в европейския дневен ред в интервала 1 януари – 30 юни 2018 година Всички столичани ще могат да я видят пред НДК, като в събитието ще вземат участие министър Павлова, евродепутатът Ева Майдел и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Очаква се да участва и еврокомисарят Мария Габриел.

Други две от събитията в Деня на Европа са алегоричен израз на един от главните цели на Българското председателство – европейската вероятност и съгласуваност на Западните Балкани. От 9 до 13 май на няколко местоположения в София като Централния боен клуб и градинката “Кристал ” ще се състои най-новият културен фестивал SoFest 2018 - Западни Балкани, чиято цел е да стане обичаен и годишен. За да бъде показана част от богатата духовна палитра на народите, живеещи на Балканите, и по покана на уредниците на фестивала виртуозният реализатор на дудук Теодосий Спасов сътвори джаз групировката Western Balkans Band BG. В нея се включват световноизвестни музиканти от Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и Македония. Влатко Стефановски, прочут с песента “Бел кон ”, Васил Хаджиманов, Йелена Йовович, Амар Чесляр и Дритан Хекурани ще открият фестивала със специфичен концерт на сцената на Sofia Live Club от 20 ч на 9 май. Второто събитие с акцент Западни Балкани в Деня на Европа е формалната гала за връчването за 10-и път на годишните “Награди за съумелите деца на България 2017 ” на фондация “Димитър Бербатов ”. Събитието е под патронажа на министър Павлова и ще се състои в Народния спектакъл. Тази година е поканено и по едно изявено и надарено дете от страните от Западните Балкани, като всяко от тях е “посланик ” на страната си. Така ще бъде показана културната съгласуваност в района, която към този момент е осъществена.

Денят на Европа ще завърши с впечатляващо 3D мапинг шоу на ларгото в София. Зрителите ще станат очевидци на светлинна и звукова 3D мапинг приказност, при която на фасадата на Министерския съвет ще се прожектира къс филм за 2018-а - Европейската година на културното завещание.

Представителството на Европейска комисия в България провежда също от 9 ч на 13 май първия полумаратон в София, в границите на който ще се организира и първото издание на RUN4EU - безвъзмездна щафета за възпитаници. Стартът и финалът са на площад “Александър Невски ”, където е планувано да се проведат още игри и атлетически провокации за деца. Организатори на събитията за Деня на Европа са Министерството за Българското председателство, Представителството на Европейска комисия в България, Бюрото за връзка на Европейския парламент и Столичната община.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР